Mainos
Mainos

Yrittäjyyden ja palkkatyön raja häilyvä

Työministeriön selvityksestä ilmenee, että esimerkiksi pakko- ja näennäisyrittäjyys ovat todellisia ilmiöitä.

Yrittäjyys ja palkkatyö eivät nykymaailmassa ole toistensa vastapuolia, ilmenee työministeriön teettämistä tutkimuksista. Moni yrittäjä työskentelee palkkatyöntekijän tapaan yhdestä työnantajasta riippuvaisena.

Selvitysten tekijät esittävät, että työelämän ja yrittäjyyden muuttuminen pitäisi ottaa paremmin huomioon lainsäädännössä sekä koulutus- ja työmarkkinajärjestelmissä.

Kaikki yrittäjyyteen päätyvät eivät tee valintaansa vapaaehtoisesti. Pakko- ja näennäisyrittäjyys ovat nekin todellisia ilmiöitä. Vaasan yliopiston tekemässä tutkimuksessa arvioidaan, että ne saattavat olla tietyillä aloilla yleisempiä kuin muilla.

Vasten tahtoaan yrittäjiksi ryhtyneet ovat usein joutuneet tekemään valintansa välttääkseen työttömyyden.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot