Mainos
Mainos

”Yritti herätellä, lensi sitten pois äänekkäästi toitottaen” – joutsen hyvästeli kuolleen kumppaninsa

Uusikaupunkilainen Raimo Lakso tallensi laulujoutsenen koskettavat hetket kuolleen kumppaninsa kanssa.

– Oli surullista katsella, kun toinen yritti herätellä kuollutta. Lopulta se antoi periksi ja lähti lentoon. Lensi kuolleen joutsenen yläpuolella äänekkäästi toitottaen, Lakso kertoo puhelimitse MTV Uutisille.

Nyt lintu kelluu sulan pinnalla, sillä sitä ei pääse hakemaan pois ilman venettä.

Syytä linnun kuolemaan Lakso ei tiedä. Hän kuitenkin ilmoitti havainnostaan Eviraan, siltä varalta että kyseessä olisikin Ahvenanmaalla viime vuonna havaittu lintuinfluenssa.

– Olin Pitkäluodolla seuraamassa merikotkia. Ne kaartelivat linnun yläpuolella, mutta eivät olleet käyneet syömään. Jos joutsenessa on lintuinfluenssaa, olisi paha juttu, jos se sitten tarttuisi sitä syöneille kotkille, Lakso pohtii.

Yksikseen lopun elämänsä

Luonnollinen kuolinsyy ei toki ole poissa laskuista. Sulalla elää kyhmyjoutsenia, jotka usein tappelevat laulujoutsenten kanssa.

– Ei ole poissuljettu, jos lintu olisi menehtynyt tappelun nujakassa. En ole aiemmin nähnyt tällä seudulla laulujoutsenta näin varhain, Lakso pohtii.

Surulennolla jäähyväiset kumppanilleen jättänyt joutsen on nyt Lakson havaintojen mukaan palannut sulalle, syöden kaikessa rauhassa.

– Nyt se on siellä yksikseen, ehkä se on surutyönsä tehnyt, Lakso toteaa.

– Joutsenissa on niin surullista, että ovat sitten yksikseen koko elämänsä, hän harmittelee.

Viime vuonna mediassa ihastutti julkkiksen asemaan noussut siipirikko Jussi-joutsen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme