Mainos
Mainos

Yritykset ja seurat ärsyyntyivät tasa-arvoesityksestä

Hallituksen esitys tasa-arvolain muuttamisesta on saanut yritykset ja urheiluseurat takajaloilleen.

Esityksen mukaan työelämän lisäksi myös elikeinotoiminnassa tapahtuneesta sukupuolisyrjinnästä voitaisiin tuomita reilu korvaus. Näin esimerkiksi vain toiselle sukupuolelle tarkoitetut hintakampanjat tulisivat kielletyiksi hyvityssakon uhalla.

Eduskunnassa myönnetään esityksen ongelmat.

- Kyllä sinne jää varmasti joku hyvityssakko, mutta me ei missään nimessä haluta tästä mitään ammattivalittajien automaattiasiaa. Täytyy löytää se ratkaisu sillä tavalla, että kyse on tilanteesta, jossa aidosti on kyse syrjinnästä, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja Arto Satonen (Kok.) kertoo MTV:n uutisille.

Valiokunnan puheenjohtajat rauhoittelevat yrittäjiä sekä tapahtumajärjestäjiä ja lupaavat, että lakia tulkitaan terveellä järjellä.

- Uskon että valiokunta kirjoittaa sen kaltaiset periaatteet, että tämä ei johda sellaiseen keinotteluun, jolloin korvauksia haetaan tilanteessa, jossa se on väärin, työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan varapuheenjohtaja Jukka Gustafsson toteaa.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme