Mainos
Mainos

Yritykset uskovat ympäristömyönteisyyteen

Yritykset uskovat, että ympäristömyönteisyydestä tulee tärkeä kilpailukeino ja että muutaman vuoden kuluessa ympäristöasiat ovat olennainen osa yritysten strategista suunnittelua. Jyväskylän teknologiakeskuksen ja johtamistaidon opiston tutkimuksen mukaan muutospaineet ja kehittämistarpeet ovat teollisuudessa kovat.

Yrityksille tehdyn kyselyn mukaan vain harva yritys osaa jo nyt tunnistaa ympäristöasioihin liittyviä uhkia ja mahdollisuuksia. Lähitulevaisuudessa yhä useampi myös ns. puhtaiden toimialojen yrityksistä laatii itselleen ympäristöohjelman osoittaakseen, että se ottaa toiminnassaan huomioon ympäristökysymykset.

Suuryritykset uskovat ympäristömyönteisyyden kehittyvän tärkeäksi kilpailukeinoksi. Myös pienten ja keskisuurten yritysten toimintaan ympäristöasiat vaikuttavat. Tutkimuksen mukaan kolme neljästä pk-yrityksestä oli joutunut ottamaan ympäristöasiat huomioon toimissaan. Yritysten asiakkaat esittävät kuitenkin vielä harvoin kysymyksiä tai vaatimuksia ympäristöasioissa.

Suuryrityksissä ympäristöasioiden hoidon taso vaihtelee. Kärjessä ovat massa- ja paperiteollisuus sekä kemian teollisuus. Yritykset uskovat, että kolmen vuoden kuluessa ympäristöasioiden hyvä hoito tuo markkinoilla kilpailuetua. Ympäristöasioiden uskotaan vaikuttavan myös asiakastyytyväisyyteen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme