Mainos
Mainos

Yrityksiä koetetaan huijata aiheettomilla laskuilla

Keskusrikospoliisi kehottaa yrityksiä tarkkaavaisuuteen laskujen maksussa. Yrityksiä koetetaan huijata pienehköillä laskuilla tai laskujen muotoon kirjoitetuilla tarjouksilla varsinkin kesälomakautena, jolloin monissa yrityksissä käytetään sijaistyövoimaa laskujen hyväksymisessä.

Monet yritykset ovat viime viikkoina saaneet aiheettomia laskuja tai laskujen muotoon laadittuja tarjouksia yrityksen yhteystietojen julkaisemisesta erilaisissa yritysluetteloissa. Laskut ovat summaltaan pienehköjä, 30 300 euro:n suuruisia. Huijarit uskonevat niiden menevän helposti maksuun yrityksen laskujen virrassa.

Laskun lähettäjinä on erilaisia palveluja tarjoavia yrityksiä sekä kotimaasta että ulkomailta. Eräissä tapauksissa lähettäjäksi on merkitty yritys, jolla ei ole mitään tekemistä huijausyrityksen kanssa ja joka ei ole itse tiennyt nimensä väärinkäytöstä. Laskulomakkeessa oleva pankkitili, jolle maksu ohjautuu, ei välttämättä ole lähettäjäksi merkityn yrityksen tili.

Sähköisiä "nigerialaiskirjeitä" liikkuu myös edelleen runsaasti. Niitä lähetetään etupäässä Hollannista. Poliisin toivomus on, että viesteihin ei vastattaisi. Se olisi todennäköisesti myös tehokkain keino hillitä kirjetulvaa. Sähköpostitse tulleet viestit voi tuhota kuten muutkin turhat viestit.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 01.07.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme