Mainos
Mainos

Yrityksillä ei ole helppoa Pohjois-Karjalassa

Eri toimialojen kehitystä tällä vuosikymmenellä luotaavan selvityksen mukaan yritysten toimipaikkojen elinkaari on Pohjois-Karjalassa huono. Aloittaneista toimipaikoista on kolmen vuoden kuluttua jäljellä vain 60 prosenttia.

Pohjois-Karjalan liitossa valmistuneen selvityksen mukaan yritysten ja toimipaikkojen määrän lisäys on maakunnassa ollut hitaampaa kuin maassa keskimäärin. Teollisuuden työpaikat ovat vähentyneet tällä vuosikymmenellä noin tuhannella. Uusia työpaikkoja on syntynyt eniten kumi- ja muoviteollisuuteen.

Selvityksen mukaan Pohjois-Karjalaan on maksettu yritystukea asukasta kohti laskettuna vähemmän kuin koko maahan keskimäärin. Vuosina 1994-96 tuki oli Pohjois-Karjalassa 500 markkaa, kun se esimerkiksi Uudellamaalla nousi 802 markkaan. Koko maassa tukea maksettiin 585 markkaa asukasta kohti.

Pohjois-Karjalan yritys- ja toimipaikkaselvityksen ovat tehneet maakuntatutkija Seppo Tiainen ja tutkija Jaana Ahonen. Selvitys on laatuaan ensimmäinen koko maassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme