Mainos
Mainos

Yrityksillä kiire rekisteröidä kemikaalit

Kemikaaleja valmistavilla tai maahan tuovilla yrityksillä alkaa olla kiire hoitaa EU:n uuden kemikaaliasetuksen mukaiset rekisteröinnit. REACH-asetuksen mukaiset esirekisteröinnit pitää tehdä joulukuun alkuun mennessä. Jos ne laiminlyödään, yrityksen toiminta voi keskeytyä jopa kuukausiksi.

REACH-asetus velvoittaa yritykset rekisteröimään Euroopan kemikaaliviraston ECHA-tietokantaan kaikki kemialliset aineet, joita ne valmistavat tai tuovat maahan EU:n ulkopuolelta vähintään tonnin vuodessa. Esirekisteröinnin voi hoitaa maksutta kemikaaliviraston nettisivuilla.

Marraskuun alkuun mennessä rekisterissä oli vasta noin 200 suomalaista yritystä. Ilmoitusvelvollisia lienee kuitenkin tuntuvasti enemmän, sillä esimerkiksi lannoitteiden, polttonesteiden, teollisuuden raaka-aineiden, autokemikaalien, kosmetiikan ja vaikkapa grillihiilien tuonti tai valmistaminen voi vaatia rekisteröintiä.

REACH-asetuksen velvoitteista muistuttivat ympäristöministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, Suomen ympäristökeskus sekä Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot