Mainos
Mainos

Yrityksissä ei osata edistää työkykyä

Yritykset eivät tunne tarpeeksi mahdollisuuksia vaikuttaa henkilöstön työkykyyn. Asia selviää tuoreesta kyselystä.

Yli 270 000 suomalaista oli viime vuonna työkyvyttömyyseläkkeellä. Yleisimmät syyt olivat masennus sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Heistä jopa kolmasosa voisi palata takaisin työelämään työnantajan, työntekijän ja työterveyshuollon yhteistyöllä.

- Arvioni on, että noista jopa melkein 100 000 saattaisi olla kiinnostuneita palaamaan työelämään, sanoo Terveystalon johtaja ja ylilääkäri Juha Tuominen.

Työhön palaamiseen tarvitaan työpaikan, työterveyshuollon ja työntekijän yhteistyötä.

- Toimenpiteisiin kuuluu esimerkiksi uudelleensijoittelu. Työnantajan kanssa täytyy hakea yhdessä erilaiset uudet työtehtävät, joista potilas selviytyy. Henkilöä täytyy myös kouluttaa uudelleen, ja samalla järjestetään tietysti lääketieteellistä kuntoutusta, Tuominen kuvailee.

Yritykselle työkyvyn parantaminen voi tarkoittaa jopa miljoonien eurojen säästöjä. Kyselyn mukaan yritykset eivät tiedä tarpeeksi mahdollisuuksista vaikuttaa kustannuksiin.

Lue myös:

Katso Mari Haaviston juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot