Mainos
Mainos

Yritysjohdossa naisia yhä vähän

Päätöksentekijöiden määrä yksityisissä yrityksissä on kasvanut, mutta ero miesten ja naisten välillä on pysynyt pitkään kutakuinkin ennallaan.

Lopullisten päätösten tekijöitä on yksityisellä sektorilla nyt noin 200 000, kun heitä vuosi sitten oli noin 182 000. Päättäjistä naisia on 30 prosenttia. Osuus on pysynyt lähes samana viimeiset viisi vuotta. Julkisella sektorilla sukupuolijakauma on tasaisempi miesten ja naisten kesken.

Tiedot käyvät ilmi TNS Gallupin tänään julkistetusta PäättäjäAtlas-tutkimuksesta.

Päätöksentekijöiden lisääntymisessä näkyy tutkijoiden mukaan ylimpään ja keskijohtoon kuuluvien ylempien toimihenkilöiden määrän kasvu yksityisellä sektorilla.

Tutkimus kertoo myös henkilökohtaisen tulospalkkauksen yleistymisestä. Yrityksen menestykseen sidottua bonusta sai nyt 46 prosenttia yksityisen sektorin päättäjistä. Ryhmän tulokseen liittyvää palkkaa sai 14 prosenttia.

Tutkimusta varten haastateltiin puhelimitse 4325 yksityisen ja julkisen sektorin ylempää toimihenkilöä. Haastattelut tehtiin viime marraskuun ja huhtikuun välisenä aikana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme