Mainos
Mainos

Yritysjohtaja: Piiskaa työtä vieroksuville nuorille

Lemminkäisen hallituksen puheenjohtaja Berndt Brunow ehdottaa porkkanan oheen myös piiskaa, jotta työtä vieroksuvat nuoret saataisiin töihin.

Brunow esittää näkemyksensä MTV3-kanavan keskiviikkoillan keskusteluohjelmassa Perintö - päättäjiltä tulevaisuuden tekijöille. Ohjelmassa talouselämän päättäjistä ja nuorista yrittäjistä koostuva seitsemäntoista keskustelijan joukko etsii Suomelle uutta menestysreseptiä, keinoja uusien työpaikkojen luomiseen ja nuorten innostamiseen yrittäjiksi.

- Esimerkiksi pitsanpaistaja Pohjanmaalla, joka ei saanut nuorisoa töihin. Miksi ei saanut töihin? Hän sanoi, että meillä on edelleen liian jäykät työmarkkinarakenteet, Brunow sanoo tv-ohjelmassa.

Brunowin mukaan suomalaisella nuorisolla on asenneongelma.

- Täällä tarvitaan myös piiskaa, ei vain porkkanaa. Turvajärjestelmät joillakin alueilla ovat näköjään sellaiset, ettei ole tarvetta mennä töihin, Brunow toteaa.

Veroale toiveissa

Monet ohjelmassa keskustelleet yritysjohtajat toivovat verojen alentamista, vaikka muu julkinen keskustelu on pitkään pyörinyt verojen korottamisen ympärillä.

- Me tarvitsemme 150 000 - 200 000 uutta yksityisrahoitteista työpaikkaa Suomeen vuoteen 2020 mennessä, jotta pystyisimme rahoittamaan ikääntyvän väestön tarvitsemat palvelut. Olen tosi huolestunut, kun nyt näyttää syntyvän yli puoluerajojen sisällä konsensus siitä, että homma hoidetaan veroja nostamalla. Tämä menee väärään suuntaan, pelkää Konecranesin toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

- Voisiko ollakin niin, että veroja pitää laskea, jotta hyvinvointiyhteiskunta säilyy, Lundmark kysyy.

Vilkkaassa keskustelussa puhemies Sauli Niinistö ja Metalliliiton puheenjohtaja Riku Aalto muistuttavat verotuksen hyödyistä.

- Maailmassa on maita, jossa pystyy välttämään koko verotuksen. Kun siellä ei ole minkäänlaista infraa, ei ole verotuloja rakentaa sitä - kukaan ei karkaa sinne, Niinistö muistuttaa.

- Verotuksen pitää olla kannustava, mutta sen pitää olla myös oikeudenmukainen ja sen pitää perustua veronmaksukykyyn, Metallin Riku Aalto vaatii.

Katso Perintö - päättäjiltä tulevaisuuden tekijöille MTV3-kanavalla tänään klo 20.00-21.55

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme