Mainos
Mainos

Yrityskauppa aiheutti pienen, mutta työlään operaation: "Menee kuukausia, että on valmista"

Turvallisuusyhtiö Sector Alarm Group osti alkuvuodesta vartiointi- ja valvontapalveluita tuottavan G4S-yhtiön. Yrityskauppa toi mukanaan yllättävän ongelman.

Moni ei tule miettineeksi, kuinka suuri prosessi yrityskauppojen myötä tuleva tarrojen ja kylttien vaihtoprosessi voi olla.

Sector Alarm Groupin omistuksessa olevalla Avarn Security Finlandilla työsarkaa riittää, sillä tuoreita tarroja kaipaa tuhannet kohteet.

– Puhutaan vajaasta 100 000 tarrasta, mitä pitää vaihtaa. Se on valtava määrä, Avarn Finlandin toimitusjohtaja Juha Murtopuro myöntää MTV Uutisille.

Tarrarumba on Murtopuron mukaan kuitenkin vain yksi osa yhdistymistä ja uudelleenbrändäys-projektia.

– Meidän pitää vaihtaa myös noin 3 000 ihmisen työvaatteet, mikä on iso operaatio. Myös 250 autoa tarroitetaan uudestaan ja kohdekyltit ja -tarrat uusitaan, Murtopuro jatkaa.

Tarrojen liimaamista työn ohessa

Murtopuro kertoo, että tarrojen vaihtoprosessissa menee pitkään.

– Tämä ei ole yön yli valmis. Siihen, että suurin ja näkyvin osa on vaihdettu, menee noin 3-4 kuukautta, hän sanoo.

Vaihtoprosessi menee kuitenkin pääasiassa normaalin työn ohessa. Mitään ylimääräistä tarranvaihto-armeijaa ei siis olla palkkaamassa.

– Kun vartija menee kohteeseen, hän vaihtaa siinä samalla tarroja.  
 
Murtopuro ei usko, että kuukausia venyvä tarraprojekti aiheuttaa väärinkäsityksiä tai ongelmia asiakkaille. 
 
– Jos katsoo mitä tahansa vanhempaa kiinteistöä, niissä voi olla kymmenen eri firman tarroja – firmojen, joita ei ole ollut käytössä vuosikymmeniin. Mutta tietenkin nykyisten asiakkaiden osalta pyrimme vaihtamaan tarrat uusiin mahdollisimman nopeasti, hän sanoo.

Tarkkoja kuluja Murtopuro ei halua kertoa, mutta myöntää, että kyseessä on iso kuluerä.

– Mutta se pitää suhteuttaa siihen, että liikevaihtomme on kuitenkin 105 miljoonaa. Siihen nähden ei ole niin älytön, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme