Mainos
Mainos

Yrityskummit auttavat työpaikkojen luomisessa

Pienyrityksiä auttavien yrityskummien määrä on Suomessa jatkuvassa kasvussa.

Yhä useammassa kunnassa toimii vapaaehtoinen yrityskummi - yleensä eläkkeellä oleva yritysjohtaja, joka auttaa paikallisia pienyrittäjiä.

Kun vielä viisi vuotta sitten yrityskummeja oli noin 40 kunnassa, löytyy heitä tällä hetkellä jo 185 kunnasta.

Kuntaliiton arvion mukaan eläkeläisjohtajien innostuksella on synnytetty tai säilytetty yli tuhat työpaikkaa.

Hirvensalmella toimiva Puula-Särvin Oy muuttaa Puulaveden muikut säilyvään muotoon. MTV:n uutiset kävi firmassa viisi vuotta sitten. Yhtiö oli pieni, tuolloin yhteistyö yrityskummin kanssa oli uutta.

Eka-konsernin entinen varapääjohtaja Eino Malinen ryhtyi tuolloin Puula-Särvin yrityskummiksi.

Viiden vuoden aikana Puula-Särvin liikevaihto on moninkertaistunut. Alussa muikkuja pakkasi yrittäjäpariskunta. Nyt apuna on myös kolme vakituista työntekijää.

Puula-Särvin yrittäjä Seppo Pulkkisen mukaan yrityskummi on on antanut rohkeutta yrityksen konehankintoihin.

-Yrityskummi on ollut henkisenä tukena koko ajan. Se, että joku toinenkin uskoo asiaan ja rohkaisee, on hyvin tärkeätä, kertoo Pulkkinen.

Suurin osa noin neljästäsadasta yrityskummista toimii joko kesämökki- tai syntymäkunnassaan. Kummit tekevät talkootyötä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 18.08.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot