Mainos
Mainos

Yritysten myöhästyneitä tilipäätöstietoja perätään uhkasakon uhalla

Jos yritys ei toimita tietoja kuukauden sisällä karhuamisesta, yrityksen maksettavaksi tulee 3 300 euron suuruisen uhkasakko.

Patentti- ja rekisterihallitus perää yritysten myöhästyneitä tilinpäätöstietoja uhkasakon uhalla. Uhkasakkoja asetetaan vuosi vuodelta enemmän, tänä vuonna luku oli yli 800.

Tätä on edeltänyt useita kehotuksia, ja 3 300 euron suuruinen sakko on viimeisimpiä keinoja. Tilinpäätöstietojen julkaisemista velvoittavat kirjanpitolain säädökset.

- Periaatteessa siinä on kuukausi aikaa toimittaa tämä tilinpäätös ja sen jälkeen asia on kunnossa, ylitarkastaja Vesa Lindqvist patentti- ja rekisterihallituksesta kertoo.

Tilinpäätöstietojaan piilottelee viimeiseen asti vuosi toisensa jälkeen muun muassa saksalainen kauppaketju Lidl. Aikaisempien kaupparekisteritietojen mukaan Lidl on kolmessa vuodessa saavuttanut 250 miljoonan euron liikevaihdon, mutta tehnyt tappiota 40 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja Antti Tiitola kommentoi tämän vuotista viivästymistä sähköpostin välityksellä, joka ei kuitenkaan avaa piilottelun syitä.

- Kehoitus PRH:sta on tullut kirjeitse tänään (kirje päivätty 7.12.2006), jonka perusteella toimitamme tilinpäätöstiedot PRH:n edellyttämällä tavalla. Mielestämme asiaa ei tarvitse tämän enempää kommentoida, toimitusjohtajan sähköpostissa kerrotaan.

Toimitusjohtaja Tiitola on aiemmin luvannut kertoa julkisuudessa avoimemmin yrityksen asioista, mutta tänään hän kieltäytyi jälleen esiintymästä kameran edessä tai puhelimessa.

- Ehkä suurin syy on kilpailulliset seikat. Seuraavaksi tulee erityisesti pienissä yrityksissä se, että nämä on meidän asioita, ei ne muille kuulu, koska kyseessä on yrityksen etu. Elinkeinoelämää palvelemaanhan nämä tiedot on luotu, Lindqvist painottaa.

Toimivia yrityksiä ei ole koskaan poistettu rekisteristä tai asetettu selvitystilaan puuttuvien tietojen vuoksi. Karhuamisprosessi on pitkä ja osa yrityksistä käyttää sitä häikäilemättömästi hyväkseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme