Mainos
Mainos

Yritysten oppilaitosten rahoitus tiukempaan syyniin

Yritysten ylläpitämissä oppilaitoksissa annetaan tavallisesti ammatillista lisäkoulutusta. Nyt oppilaitosten valtionosuudet aiotaan laittaa tiukemman seurannan alle.

Yritysten ylläpitämien oppilaitosten voi olla tulevaisuudessa vaikeampaa saada valtionosuuksia.

Valtiontalouden tarkastusviraston mielestä valtionosuusjärjestelmän tavoitteet eivät ole tällä hetkellä selvät, eikä toiminta ole läpinäkyvää. Siksi on vaikea arvioida, onko valtionosuus kaikille oppilaitoksille edes välttämätön.

Valtionosuutta sai tänä vuonna 35 oppilaitosta, jotka ovat yritysten tai yritysryhmien ylläpitämiä. Oppilaitoksissa annetaan pääosin ammatillista lisäkoulutusta. Oma oppilaitos on muun muassa Nokialla, Koneella, Wärtsilällä, Finnairilla ja UPM-Kymmenellä.

Oppilaitokset rahoittavat toiminnastaan valtionosuudella keskimäärin 30 prosenttia, mutta ylitarkastaja Raimo Etelävuoren mukaan prosenttiosuus on koulukohtainen. Esimerkiksi ilmailuopistojen toimintaa valtio rahoittaa enemmän.

Viime vuoden talousarviossa yritysten oppilaitoksille osoitettiin kaikkiaan noin 17 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot