Mainos
Mainos

Yritysten oppilaitosten rahoitus tiukempaan syyniin

Yritysten ylläpitämissä oppilaitoksissa annetaan tavallisesti ammatillista lisäkoulutusta. Nyt oppilaitosten valtionosuudet aiotaan laittaa tiukemman seurannan alle.

Yritysten ylläpitämien oppilaitosten voi olla tulevaisuudessa vaikeampaa saada valtionosuuksia.

Valtiontalouden tarkastusviraston mielestä valtionosuusjärjestelmän tavoitteet eivät ole tällä hetkellä selvät, eikä toiminta ole läpinäkyvää. Siksi on vaikea arvioida, onko valtionosuus kaikille oppilaitoksille edes välttämätön.

Valtionosuutta sai tänä vuonna 35 oppilaitosta, jotka ovat yritysten tai yritysryhmien ylläpitämiä. Oppilaitoksissa annetaan pääosin ammatillista lisäkoulutusta. Oma oppilaitos on muun muassa Nokialla, Koneella, Wärtsilällä, Finnairilla ja UPM-Kymmenellä.

Oppilaitokset rahoittavat toiminnastaan valtionosuudella keskimäärin 30 prosenttia, mutta ylitarkastaja Raimo Etelävuoren mukaan prosenttiosuus on koulukohtainen. Esimerkiksi ilmailuopistojen toimintaa valtio rahoittaa enemmän.

Viime vuoden talousarviossa yritysten oppilaitoksille osoitettiin kaikkiaan noin 17 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme