Mainos
Mainos

Yritysten tilipäätöstietoja perätään uhkasakon uhalla

Tilinpäätöstietojaan on piilotellut viimeiseen asti muun muassa saksalainen kauppaketju Lidl.

Patentti- ja rekisterihallistus perää yritysten myöhästyneitä tilinpäätöstietoja uhkasakon uhalla. Uhkasakkoja asetetaan vuosi vuodelta enemmän, tänä vuonna luku oli yli 800.

Jos yritys ei toimita tietoja kuukauden sisällä, yrityksen maksettavaksi tulee 3 300 euron suuruisen uhkasakko. Tilinpäätöstietojen julkaisemista velvoittaa kirjanpitolain säädökset.

Tilinpäätöstietojaan piilottelee viimeiseen asti vuosi toisensa jälkeen muun muassa saksalainen kauppaketju Lidl. Aikaisempien kaupparekisteritietojen mukaan Lild on kolmessa vuodessa saavuttanut 250 miljoonan euron liikevaihdon, mutta tehnyt tappiota 40 miljoonaa euroa.

Yhtiön toimitusjohtaja kommentoi tämänvuotista viivästymistä sähköpostin välityksellä, joka ei kuitenkaan avaa piilottelun syitä.

"Kehoitus PRH:sta on tullut kirjeitse tänään (kirje päivätty 7.12.2006), jonka perusteella toimitamme tilinpäätöstiedot PRH:n edellyttämällä tavalla. Mielestämme asiaa ei tarvitse tämän enempää kommentoida."

Toimitusjohtaja Antti Tiitola on aiemmin luvannut kertoa julkisuudessa avoimemmin asioistaan. Mutta tänään hän kieltäytyi jälleen antamasta haastattelua.

- Ehkä suurin syy siihen, ettei tilinpäätöstietoja lähetetä, ovat kilpailulliset seikat. Toisaalta erityisesti pienissä yrityksissä saatetaan ajatella, että nämä on meidän asioita, eikä ne muille kuulu, pohtii ylitarkastaja Vesa Lindqvist Patentti ja rekisterihallituksesta.

Toimivia yrityksiä ei ole koskaan poistettu rekisteristä tai asetettu selvitystilaan puuttuvien tietojen vuoksi. Karhuamisprosessi on pitkä ja osa yrityksistä käyttää sitä häikäilemättömästi hyväkseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme