Mainos
Mainos

Yritysvaalirahan kuningatar Risikko: Raha kertyi pienistä puroista

Seinäjokelainen kansanedustaja, ministeri Paula Risikko (kok.) sai naisista eniten yritysvaalirahaa. Risikon vaalirahoituksen tärkein lähde oli juuri yrityksiltä saatu tuki, jota hän sai yli 38 000 euroa. Kaikkiaan hän käytti eduskuntavaaleihin rahaa lähes 60 000 euroa.

- Minulla oli Suomen paras taloustiimi ja he menivät yrityksestä toiseen lakki kourassa, ja siitä se sitten kertyi pienistä puroista, tuleva sosiaali- ja terveysministeri Risikko sanoi tyytyväisenä.

Ministeri Risikon yritystuki sisälsi riihikuivan rahan lisäksi myös palveluja, jotka on arvotettu ja ilmoitettu yritystukena. Esimerkkinä hän mainitsee vaaliauton, jonka vuokra-arvo on ilmoitettu saatuna tukena.

Eniten yritysrahoitusta saaneet (€)

Pekka Ravi

Alexander Stubb

Jyri Häkämies

Markku Mäntymaa

Timo Heinonen

Harri Jaskari

Ilkka Kanerva

Petteri Orpo

Paula Risikko

Timo Kalli

Kok.

Kok.

Kok.

Kok

Kok.

Kok.

Kok.

Kok.

Kok.

Kesk.

63377

62750

58480

50040

48393

44800

43442

43140

38101

37836

Risikon mielestä ministeritausta auttoi rahankeräämisessä. Ministeri arvioi, että myös alueella on merkitystä yritystukea haettaessa. Esimerkiksi Etelä-Pohjanmaalla on paljon yritystoimintaa.

- Uskon, että he halusivat tukea oman alueen flikkaa, Risikko sanoi.

Liike-elämän tuesta yli 80 prosenttia annetaan kokoomuksen ja keskustan ehdokkaille. Yritysrahoituksen kymmenen kärjestä löytyy kokoomuksen tunnettuja nimiä. Eniten yritystukea haalivat kokoomuksen Pekka Ravi, Alexander Stubb ja Jyri Häkämies. Risikko on listan sijalla yhdeksän.

Kun mukaan lasketaan kaikki ulkopuolelta saatu raha, Paula Risikko on sijalla kahdeksan, puoluetoveri Laura Räty löytyy sijalta viisi.

Vertailu pohjautuu kansanedustajaksi valittujen ja varasijoille päässeiden vaalirahailmoituksiin.

Katso Salla Vuorikosken juttu (Seitsemän uutiset 22.6.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme