Mainos
Mainos

Yt-laki hiertää hallitusta

Hallituspuolueet ovat yhä riitaisia yhteistoimintalain uudistuksesta. Keskusta ja RKP vastustavat lain ulottamista vähintään 20 hengen yrityksiin nykyisen 30 sijaan.

Hallitus neuvotteli tänään kahteen otteeseen yhteistoimintalain uudistuksesta. SDP:n ja Keskustan eduskuntaryhmissä hanke kiristää jo hermoja, vaikka pääministeri ja valtiovarainministeri pitävät yllä virallista hymykampanjaa.

Riita koskee sitä, että Keskusta ja RKP karsastavat yt-lain ulottamista vähintään 20 hengen yrityksiin nykyisen 30 sijaan. SDP puolestaan on vaatinut lain hyväksymistä sellaisena kuin se valmisteltiin kolmikannassa.

Työministeri Tarja Filatov pitää hyvänä, että pääministeri Matti Vanhanen ja valtiovarainministeri Eero Heinäluoma on valjastettu sovunhierontaan. Neuvotteluihin kyllästyneen Filatovin mukaan hänen oma kompromissihalukkuutensa on kuitenkin nollassa.

Filatovin mukaan 20 hengen raja jää esitykseen tavalla tai toisella muun muassa EU-säädösten, muutosturvan ja tilaajavastuun velvoitteiden kautta. Kompromissi on siis haettava muualta.

- Kaikki vaihtoehdot, joista keskusteltu, vievät lakia huonompaan suuntaan, työministeri katsoo.

Hallitus pyrkii kiistan ratkaisuun ensi viikon torstaihin mennessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme