Mainos
Mainos

Yt-luuta lakaisee - neuvotteluissa yli 17 000 työntekijää

Yt-neuvotteluja käydään Suomessa entistä useammassa yrityksessä. SAK:n laskelmien mukaan pelkästään vuoden vajaan kahden ensimmäisen viikon aikana (12.1. mennessä) on ehditty ilmoittaa noin 9000 suomalaistyöntekijän lomautuksesta tai lomautusuhasta.

Tiistaista 13. tammikuuta eteenpäin yhteenlaskettujen lukujen mukaan ainakin 8500 työntekijää on saanut kuulla työtilanteeseensa liittyvistä uhkista tai muutoksista.

Yhteensä tänä vuonna on siis yt-neuvottelujen kohteeksi joutunut jo ainakin 17500 työntekijää. Luvuissa on mukana vain yritykset, joiden yt-neuvotteluista on uutisoitu valtakunnallisesti.

Iso luuta näyttäisi lakaisevan lähes alasta riippumatta. Tämän viikon huonoja uutisia ovat olleet muun muassa tieto Finnairin irtisanomisista, Kaskisten sellutehtaan lopetuspäätös ja Iltalehden yt-neuvottelut.

MTV:n Uutiset kerää arkipäivisin uusia tietoja yt-neuvotteluista omalle taustasivulle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot