Mainos
Mainos

YTN:n Viljanen: On oikeutettua ajaa omia etujaan

Akavalaisen Ylempien toimihenkilöiden neuvottelujärjestön, YTN:n puheenjohtaja Matti Viljanen (kok.) ihmettelee palkansaajajärjestöjen välistä väittelyä tuloeroista. -Ei yksikään toinen keskusjärjestö voi sanella toiselle, mitä itse kunkin kentällä ajatellaan, Viljanen huomautti tänään YTN:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Viljasen mukaan on oikeutettua ja luonnollista, että jokainen ajaa omia etujaan ja määrittelee tavoitteensa itse.
-SAK:lle sopivat verohelpotukset vain pienituloisille ja pennimääräiset palkankorotukset. Ylemmät taas haluavat itselleenkin jotain. Siksi me olemme painottaneet verohelpotuksia koko asteikkoon ja prosenttimääräisiä palkankorotuksia, Viljanen huomauttaa.

Keskusjärjestöjen sananvaihdon taustalla on muun muassa se, että Akavan johto on kertonut tavoittelevansa tuloerojen kasvattamista, mikä on ärsyttänyt ainakin SAK:ta. Viime kesäkuussa Viljanen arvioi, että tuponeuvotteluista on tulossa erittäin vaikeat. Nyt hän uskoo ratkaisuun olevan mahdollisuuksia, mutta onnistuminen edellyttää kompromissia.
-Sellainen kompromissi, jossa ylemmät toimihenkilöt pantaisiin tupon maksumiehiksi, ei kuitenkaan tule kyseeseen, Viljanen korostaa.

YTN on neuvottelu- ja sopimustoiminnasta vastaava yhteiselin, joka edustaa 12 akavalaista liittoa ja noin 70 000 palkansaajaa. Ylemmät toimihenkilöt työskentelevät muun muassa teollisuuden ja palvelualojen keskijohdossa ja asiantuntijatehtävissä, monet esimiesasemassa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme