Mainos
Mainos

YTN valmis koviin otteisiin rajakiistassa TU:n kanssa

TU:n mukaan toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden välistä sopimusrajaa on korjattava.

Akavalaiset ylemmät toimihenkilöt aikovat tiukasti puolustautua STTK:laisen Toimihenkilöunionin kanssa roihahtaneessa sopimusrajakiistassa. Jos TU turvautuu kiistassa työtaistelutoimiin, myös neuvottelujärjestö YTN on puheenjohtaja Matti Viljasen mukaan valmis tarttumaan voimatoimiin.

TU:n puheenjohtaja Antti Rinne on vaatinut, että toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden välistä työehtosopimusrajaa on korjattava. YTN pitää rajaa selkeänä ja toimivana.

- Toivon, että puheenjohtaja (Antti Rinne) rauhoittuu, Viljanen viestitti tänään.

YTN toivoo valtiovallan ja työmarkkinajärjestöjen pystyttävän yhteisen neuvottelupöydän, vaikka uusista työehdoista neuvotellaankin alkavalla sopimuskierroksella suoraan liittojen välillä. Tässä "sivutupopöydässä" käsiteltäisiin asioita, joita ei työehtosopimuksissa voida sopia: esimerkiksi veroratkaisuja, palkkatasa-arvoa, pätkätöitä ja muutosturvaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot