Mainos
Mainos

YTV moittii valtiota liikennerahojen kitsailusta

YTV:n mukaan liikennejärjestelmien kehittämistä estää valtion rahoituksen lyhytjännitteisyys.

YTV:n yhteistyöjohtaja Hannu Penttilä vaatii valtiota panostamaan pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen. Hänen mielestään ensi vuoden talousarvioon pitäisi sisällyttää rahaa Helsinkiin suuntautuvien pääväylien joukkoliikenteen parantamiseen.

Sen lisäksi olisi päätettävä kehäradasta ja Etelä-Espoon metron toteuttamisesta. Näitä investointeja varten pääkaupunkiseudulle tarvittaisiin vuodessa noin 150 miljoonaa euroa.

Penttilän mukaan liikennejärjestelmien kehittämistä estää valtion rahoituksen lyhytjännitteisyys. Nykyhallituksen epärealistisen alhainen raamibudjetointi on aiheuttanut jokasyksyiset liikennehankkeiden arpajaiset budjettiriihessä ja eduskunnassa.

Hän muistutti, että valtio tuki esimerkiksi pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä VR:n alijäämän kautta seitsemällä miljoonalla eurolla, mutta nyt tuesta on päätetty luopua.

Penttilä selvitteli rahoitustarpeita Uudenmaan kansanedustajille tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot