Mainos
Mainos

Zyprexa-psyykelääkkeelle markkinointikielto

Lääkelaitos päätti eilen rajoittaa Zyprexa-lääkevalmisteen markkinointia. Päätöksen mukaan lääkkeen valmistajan Eli Lilly Nederland BV:n on lopetettava valmisteen jakaminen sairaaloille ilmaiseksi avohoitoon siirtyviä potilaita varten.

Lääkelaitos katsoo yhtiön vaarantaneen lääkäreiden riippumattomuuden, kun se on myyntinsä edistämiseksi antanut heille mahdollisuuden lääkitä maksutta sairaaloista lähteviä potilaita tietyllä valmisteella. Lääkelain mukaan avohoitoon siirtyville potilaille voidaan luovuttaa ilmaisia lääkkeitä vain muutamaksi päiväksi. Niillä turvataan hoidon jatkuminen siihen asti, että potilas voi hakea lisää lääkkeitä apteekista.

Zyprexa on neuroleptilääke. Neuroleptilääkkeet on tarkoitettu vaikeiden psyykkisten sairauksien, kuten skitsofrenian hoitoon. Niihin on suhtauduttu kuitenkin kriittisesti, sillä ne saattavat aiheuttaa vakavia, pysyviäkin sivuoireita.
(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme