Mainos
Mainos

Zyskowicz: Aukiolouudistusta ei syytä lykätä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz torjuu sosiaalidemokraattien ehdotukset kauppojen aukiolouudistuksen toisen vaiheen lykkäämisestä. Zyskowicz sanoo Joensuussa ilmestyvän Karjalaisen haastattelussa, että kolmeen kertaan sovittua asiaa ei ole mitään syytä repiä uudelleen auki.

SDP:n piiristä on ehdotettu, että aukioloaikojen vapauttaminen ulotettaisiin yli 400 neliön myymälöihin vasta vuoden 1999 jälkeen. Aiempien sopimusten ja hallituksen uuden esityksen mukaan se tapahtuisi vuoden 1999 keväällä.

Kauppojen aukioloaikoja laajentava lakiesitys kaatui yllättäen joulun alla, kun hallitusrintama repesi. Esitystä vastaan äänesti opposition rinnalla 20 SDP:n, 7 vasemmistoliiton ja 6 vihreiden edustajaa.

Hallitus antoi saman esityksen uudelleen eduskunnalle ja pääministeri Paavo Lipponen (sd.) teki sen hyväksymisestä hallituksen luottamuskysymyksen. Esityksen käsittely alkaa heti helmikuun alussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme