Mainos
Mainos

Zyskowicz: Esitys ulkomaalaislaista susi

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja pitää lakiesitystä uudeksi ulkomaalaislaiksi epäonnistuneena. Zyskowicz vaatiikin pikakäännytysten mahdollistamista perusteettomien turvapaikkahakemusten karsimiseksi.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ben Zyskowicz vaatii hallitusta pikaisesti korjaamaan eduskunnan käsittelyssä olevaa esitystään uudeksi ulkomaalaislaiksi. Esitetty käytäntö jatkaisi hänen mukaansa viime aikoina yleistynyttä tilannetta, jossa perusteettomien turvapaikkahakemusten virta Suomeen on kiihtynyt.

Zyskowicz sanoo kannanotossaan, että hakemusten suuntautuminen esimerkiksi Ruotsin sijasta nimenomaan Suomeen johtuu siitä, että Suomen minimissään useiden viikkojen käsittelyajat ovat liian pitkät. Nykyinen ns. nopeutettu turvapaikkamenettelykään ei hänen mielestään ole riittävän nopea ehkäistäkseen tehokkaasti aiheettomia hakemuksia.

Zyskowiczin mielestä ei ole järkevää säätää lakia, jonka tiedetään vuotavan, eli joka on susi jo syntyessään. Sen sijaan Suomessakin tulisi omaksua Ruotsin kaltainen järjestelmä, jossa selvästi perusteettomat turvapaikanhakijat voidaan käännyttää välittömästi jo rajalta. Tämä vähentäisi Zyskowiczin mukaan ratkaisevasti turvapaikkajärjestelmämme ilmiselvää väärinkäyttöä. Zyskowiczin mielestä tällainen lainsäädäntö ei voi olla vastoin kansainvälisiä sopimuksia, sillä Ruotsikin on osallisena kaikissa näissä sopimuksissa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot