Mainos
Mainos

Zyskowicz moittii Niinistön suomettumispuheita

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz moittii vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön suomettumispuheita.  

 Niinistö arvioi eilen Financial Times -lehdessä, että Fennovoimalle esitetty ydinvoimalupa on merkki Suomen ulkopolitiikan suomettumisesta.  

– Vihreät, jotka vastustavat aina ja kaikkialla ydinvoimaa vaikka sen kotimaisuusaste olisi 20 prosenttia, ovat nyt ottaneet Venäjä-kortin käyttöönsä. Puheenjohtaja Niinistön suomettumispuheet ovat julkeata ja läpinäkyvää poliittista peliä, joka vahingoittaa Suomea, Zyskowicz sanoi eduskunnan budjettikeskustelussa.

Zyskowiczin mielestä vihreiltä olisi johdonmukaista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä, jos he ovat huolissaan siitä, että energiaratkaisu mahdollistaa Venäjälle Suomen painostamisen.  

Vastustus Fennovoiman hankkeelle nousi keskustelussa esille keväällä oppositioon loikanneen vasemmistoliiton riveistä.  

– Mitä järkeä on tällaisessa tilanteessa satsata lisää venäläistä rahaa, suoraan presidentti Putinin määräysvallassa olevaa rahaa, uuden ydinvoimalan rakentamiseen tänne Suomeen. Sehän on täysin ristiriidassa muun Ukrainan kriisin hoidon kanssa, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie ihmetteli.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ei halunnut budjettikeskustelussa ottaa kantaa ydinvoimaratkaisuun.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme