Mainos
Mainos

3D-elokuvat houkuttelevat elokuviin kesälläkin

Suomalaiset ovat jo muutaman vuoden ajan käyneet ahkerasti elokuvissa kesäkuukausien aikana.

Vaikka tänä vuonna alkukesän katsojamäärät jäivätkin matalahkoiksi, kiri tuore kolmiulotteinen Ice Age 3 -animaatio katsojatilastojen kärkeen ennätysajassa. Se veti kahtena ensimmäisenä näytöspäivänään teattereihin reilut 25 000 katsojaa.

- 3D-elokuvilla on ehkä tänä vuonna läpimurtovuosi: elokuvia on enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja tekniikka on uudistunut. On selvästi tuotu uutta elokuvaelämykseen ja -kokemukseen, kuvailee Finnkinon toimitusjohtaja Liisi Jauho.

Vielä loppukesästäkin on luvassa suuria maailmanensi-iltoja.

- 17. heinäkuuta ensi-iltaan tulee Harry Potter, joka on erittäin laajan katsojajoukon odottama elokuva, Jauho kertoo.

Kolmiulotteisten elokuvien lisäksi teatterit tarjoavat kesäkatsojille muun muassa halvempia monen elokuvan lippupaketteja. Tärkein sisäänvetotuote on kaikesta huolimatta itse elokuva.

- Olen viettämässä iltaa mieheni kanssa. Minulla on syntymäpäivä ja sen kunniaksi olemme tulossa elokuviin, kertoi helsinkiläinen Heidi Hänninen elokuvateatteriin saapuessaan.

Katso Piia Lavosen juttu (Kymmenen uutiset 11.7.2009)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme