Mainos
Mainos

Aarikan perustaja Kaija Aarikka on kuollut

Aarikka Oy:n perustaja, muotoilija Kaija Aarikka on kuollut. Yhtiön mukaan Aarikka menehtyi torstaina pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana. Hän oli 85-vuotias.  

Aarikka perusti omaa nimeään kantavan yhtiön vuonna 1954 puunappeja valmistamaan. Innoitus lähti siitä, kun Aarikka ei löytänyt Taideteollisen oppilaitoksen lopputyöhönsä mieleisiään nappeja ja valmisti ne itse. Kiinnostusta nappeihin ilmeni runsaasti, joten hän perusti yrityksen yhdessä aviomiehensä Erkki Ruokosen kanssa.  

Valikoima laajeni nopeasti puisiin koruihin, lahjaesineisiin sekä sisustustuotteisiin, ja yhtiön tuotteita alettiin viedä myös ulkomaille. Ensimmäisille vientimessuilleen Aarikka osallistui jo Frankfurtissa 1961. Nykyään Euroopan lisäksi yhtiön merkittäviä vientikohteita ovat muun muassa Yhdysvallat ja Japani.  

Kaija Aarikan tuotteista tunnetuimpia ovat männystä valmistettu Pässi-veistos ja Keisarinna-kynttilänjalat. Hän suunnitteli tuotteita myös Humppilan lasitehtaalle ja Tampellalle.   

Pro Finlandia -mitalin Aarikka sai vuonna 1994.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme