Mainos
Mainos

Äideistä parhain ehdolla Euroopan elokuvapalkinnoille

Valintaprosessin tässä vaiheessa ehdolle on karsiutunut noin 40 eurooppalaista elokuvaa. Palkintoja jaetaan kaikkiaan 14 kategoriassa.

Klaus Härön ohjaama Äideistä parhain -elokuva on valittu ehdokkaaksi Euroopan elokuvapalkinnoille.

European Film Academyn vuosittain myöntämiä palkintoja pidetään Euroopan Oscar-palkintoina. Euroopan elokuva-akatemian palkinnot jaetaan 2. joulukuuta Varsovassa järjestettävässä seremoniassa.

Valintaprosessin tässä vaiheessa ehdolle on karsiutunut noin 40 eurooppalaista elokuvaa. Lopulliset ehdokaslistat julkistetaan marraskuussa. Palkintoja jaetaan kaikkiaan 14 kategoriassa.

Äideistä parhain oli viime vuonna myös Suomen Oscar-ehdokas. Kotimaisia Jussi-palkintoja se voitti kolme: paras naispääosa, paras kuvaus ja paras lavastus. Maria Lundqvistin roolisuoritus palkittiin parhaana naispääosana myös Ruotsin Guldbaggella.

Muita kansainvälisiä palkintoja elokuva on kerännyt jo pitkälti toistakymmentä, muiden muassa Kairon festivaalilla parhaan elokuvan, parhaan ohjauksen ja parhaan naispääosan palkinnot, Tallinnan festivaalilla parhaan naispääosan palkinnon ja Palm Springsissä yleisöpalkinnon. Lisäksi se on palkittu Yhdysvalloissa parhaan ulkomaisen elokuvan Satellite Award -pystillä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme