Mainos

Aikuiskoulutuksen laatupalkinnot jaettu

Jyväskylän yliopiston Chydenius-Instituutin Maisterihautomo, Tampereen internet-bussi Netti-Nysse sekä Kauhajoen lukion aikuislinjan Tiedon lähteillä -hanke ovat saaneet opetusministeriön myöntämät yli 16 800 euron eli noin 100 000 markkan suuruiset aikuiskoulutuksen laatupalkinnot.

Ensimmäistä kertaa myönnettyä palkintoa haki yhteensä 63 yhteisöä. Kokkolassa toimivan Chydenius-Instituutin Maisterihautomo auttaa keskeytyneiden yliopisto-opintojen loppuunsaattamisessa. Tyypillinen hautomolainen on 42-vuotias äiti, jonka opinnot keskeytyivät perheen muutettua puolison työn vuoksi etäälle opiskelupaikkakunnalta, kertoo hautomon projektipäällikkö, kasvatustieteen tohtori Juha Hakala.

Ongelmia valmistumiselle voivat tuottaa myös ohjaussuhteen katkeaminen, gradukammo, motivaation ja ajan puute, väsymys, lasten syntyminen tai burn out. 470 opiskelijasta koostuvasta hautomosta saa ohjausta, palautetta ja apua sekä gradun sisällöllisiin että käytännöllisiin pulmiin. Hautomon tuella on tähän mennessä valmistunut 160 pro gradu -työtä.

Netti-Nysse on Tampereen kaupunginkirjaston kiertävä erikoisbussi, jossa erilaiset ryhmät voivat opiskella internetin käyttöä. Bussissa saa opetusta tiedon hakemiseen internetistä sekä esimerkiksi pankkiasioiden hoitoon netin avulla. Bussissa on 12 internet-yhteyksin varustettua tietokonetta sekä oleskelutila. Netti-Nyssessä työskentelee projektikoordinaattori ja neljä ohjaajaa. Se on osa Tampereen kaupungin eTampere-hanketta.

Kauhajoen lukion Tiedon lähteillä -hanke on opintokokonaisuus, jossa paneudutaan aikuisopintojen kannalta keskeisten taitojen hankkimiseen. Työpajassa opiskellaan tietoverkkojen hyödyntämistä, tietotekniikkaa, äidinkieltä, matematiikkaa, englantia ja opinto-ohjausta ja tehdään tutkielma. Jakso auttaa opiskelijoita työskentelemään itseohjautuvasti.

(STT)

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot