Mainos
Mainos

Aki Kaurismäki valittiin vuoden 2002 elokuvatuottajaksi

Vuoden 2002 elokuvatuottajaksi on valittu Aki Kaurismäki. Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK jakoi palkinnon tänään Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

SEK antoi Kaurismäelle tunnustuksen hänen Mies vailla menneisyyttä -elokuvastaan. Nyt kuudetta kertaa jaetun palkinnon, "Kultaisen kelan", luovutti SEK:n puheenjohtaja Johannes Lassila. Palkintoperusteissa todettiin, että Aki Kaurismäki on yli 20 vuoden aikana käsikirjoittanut, ohjannut, tuottanut ja leikannut 30 elokuvaa.

-Suomalainen elokuva tunnetaan muualla maailmassa pitkälti Akin mestarillisten teosten kautta, SEK muistuttaa.
Elokuvatuottajien mukaan Mies vailla menneisyyttä -filmi osoittaa, että perisuomalaisen miehen tarina koskettaa katsojaa.

-Tässä kuten muissakin hänen elokuvissaan on aina sydän mukana. Aki Kaurismäen tapa tehdä elokuvia on ihailtava. Hän ryhtyy toimeen kun hänellä on jotain kerrottavaa ja lopputuloksena on aina ollut vaikuttava elokuvaelämys, SEK arvioi.

Vuoden elokuvatuottajan valitsee Suomen elokuvatuottajien keskusliiton jäsenistö. Palkinto on tunnustus arvostetulle tuottajakollegalle. Viime vuonna Kultaisen kelan sai Timo Koivusalo elokuvastaan Rentun ruusu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme