Mainos
Mainos

Aku Louhimies vuoden elokuvaohjaaja

Ohjaaja Aku Louhimies ja tuottaja Jarkko Hentula palkittiin Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin avajaistilaisuudessa.

Aku Louhimies ja Jarkko Hentula on valittu vuoden 2004 elokuvaohjaajaksi ja -tuottajaksi. Palkinnot luovutettiin Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin avajaistilaisuudessa.

Ohjaaja Aku Louhimies sai erityistä kiitosta tv-sarjastaan Irtiottoja.

- Sarjan visuaalinen kieli ja siihen saumattomasti nivoutuva näyttelijäohjaus muodostavat hienon kokonaisuuden. Teos on vahvasti ajan hermolla. Se luo upean kuvan nykysuomalaisen ihmisen ristiriitaisesta todellisuudesta, Suomen elokuvaohjaajaliitto SELO ry totesi palkintoperusteluissaan.

Aiemmin Louhimies on ohjannut muun muassa elokuvat Levottomat ja Kuutamolla. Ohjaajan uusin elokuva Paha maa tulee ensi-iltaan tammikuussa 2005.

Suomen elokuvatuottajien keskusliitto SEK valitsi Jarkko Hentulan vuoden tuottajaksi Helmiä ja sikoja -elokuvan menestyksen perusteella. Hentula on uusi tulokas elokuva-alalla. Hänet on hiljattain nimitetty Juonifilmi Oy:n toimitusjohtajaksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme