Mainos
Mainos

Alvar Aalto -mitali Kolumbiaan

Arkkitehti Rogelio Salmona on valittu Alvar Aalto -mitalin saajaksi.

Kolumbialainen arkkitehti Rogelio Salmona on yhdeksännen Alvar Aalto -mitalin saaja. Salmona vastaanotti mitalin tänään Alvar Aalto -symposiumin avajaisissa Jyväskylän yliopistossa. Mitalin luovuttivat eduskunnan puhemies Paavo Lipponen ja mitalitoimikunnan puheenjohtaja professori Kristian Gullichsen.

Tunnustuksen perustivat 1967 Suomen Arkkitehtiliitto SAFA, Suomen rakennustaiteen museosäätiö ja Rakennustaiteen seura. Mitali myönnetään elossa olevalle henkilölle, joka on yltänyt poikkeuksellisen mittaviin saavutuksiin luovan arkkitehtuurin alueella.

Salmona on syntynyt 1929. Hän on Etelä-Amerikan arvostetuimpia arkkitehteja. Hän soveltaa tuotannossaan persoonallisesti modernismin oppeja, mutta kunnioittaa paikallista rakennusperintöä ja kulttuuria. Vaikka suurin osa hänen töistään on toteutettu Kolumbiassa, ne tunnetaan ympäri maailmaa.

Mitalitoimikunta ilmaisi arvostavansa Salmonan arkkitehtuurin aitoutta. Toimikunta havaitsi Aallon ja Salmonan töissä samanlaisia lähestymistapoja ja perusarvoja.

Alvar Aalto -mitali on arvostettu arkkitehtuurin kunnianosoitus, joka jaetaan vain kerran viidessä vuodessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme