Mainos
Mainos

American Idol joutui käsikirjoittajien hampaisiin

Hollywoodin käsikirjoittajat ovat käynnistäneet eilen protestin American Idol -ohjelmaa vastaan. Käsikirjoittajien liitto WGA väittää, että kykykisan työntekijöitä riistetään muun muassa liian alhaisella palkalla.

WGA on ottanut viime aikoina hampaisiinsa useita tositv-ohjelmien tuottajia. Ohjelmat kun eivät komedioiden ja draamojen tavoin ole sidottuna liiton työehtosopimuksiin, koska ne eivät ole valmiiksi käsikirjoitettuja. WGA:n mukaan tositv-ohjelmien työntekijät joutuvat tämän vuoksi usein työskentelemään lähes kellon ympäri ilman ylityölisiä ja muita etuja, mikä rikkoo Kalifornian työlakia.

American Idol -protesti alkoi päivää ennen ohjelman koe-esiintymiskiertuetta, joka käynnistyi San Franciscosta. WGA:n protestibussissa istuu 50 alan työntekijää, muun muassa käsikirjoittajia ja stand-up koomikkoja, ja se pysähtyy useissa kaupungeissa varjostamassa kisan koe-esiintymisiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme