Mainos
Mainos

Amerikka-kirjasto jatkaa Helsingin yliopiston suojissa

Yhdysvaltain ulkoministeriön rahoituksella toimiva Amerikka-kirjasto jatkaa toimintaansa Helsingin yliopiston kirjaston osana. Suurlähettiläs Eric S. Edelman ja Helsingin yliopiston rehtori Kari Raivio allekirjoittivat tänään sopimuksen vuonna 1995 alkaneen yhteistyön jatkamisesta.

Yhdysvaltain ulkoministeriö maksaa Amerikka-kirjaston materiaalihankinnat ja kolmen kirjastonhoitajan palkat, Helsingin yliopisto puolestaan kustantaa muun muassa tilat. Kirjasto on avoin yleisölle, kun muualla Euroopassa vastaavat palvelut ovat vain tutkijoiden käytössä, kertoo Yhdysvaltain suurlähetystön tiedote. Amerikka-kirjaston kokoelmaan kuuluu noin 10 000 Yhdysvaltoja käsittelevää kirjaa.

Lisäksi kirjastoon tulee 120 amerikkalaista aikakausjulkaisua, ja sieltä on laajat yhteydet erilaisiin tietokantoihin. Kirjaston henkilökunta ylläpitää lisäksi Yhdysvaltain Suomen-suurlähetystön verkkosivuja.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot