Mainos
Mainos

Anne Frank -näyttely opettaa suvaitsevuutta

Kansallismuseossa on tänään avattu kiertonäyttely, joka kertoo juutalaistyttö Anne Frankin ja hänen perheensä kohtalosta toisessa maailmansodassa.

Anne Frank

Näyttely on saatu Amsterdamista Anne Frankin kotimuseosta. Esillä on valokuvia, tekstejä ja pienoismalli talosta, jossa Frankin perhe ja muutama ystävä piileskeli kaksi vuotta ennen kuin natsit saivat heistä ilmiannon. Kaikki joutuivat keskitysleireille. Hengissä kotiin palasi sodan jälkeen vain Annen isä. Hän julkaisi 1947 tyttärensä päiväkirjan, jonka miljoonat ihmiset ovat lukeneet.

Näyttelyssä ei ole tarkoitus vain esittää historiaa, vaan opettaa varsinkin nykypäivän lapsille suvaitsevuutta ja erilaisuuden hyväksymistä. Näyttely sopii parhaiten 14-vuotiaille ja sitä vanhemmille koululaisille.

Kansallismuseosta näyttely lähtee kierrokselle. Näyttelyyn voi tutustua ainakin Jyväskylässä, Maarianhaminassa, Tampereella, Punkaharjulla, Vaasassa, Torniossa, Haaparannalla, Oulussa ja Tammisaaressa. Näyttelyn suojelija on tasavallan presidentti Tarja Halonen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme