Mainos
Mainos

Arhinmäki: Guggenheim on haudattu

Kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vas.) on tyytyväinen Guggenheim-hankkeen kaatumiseen. Hän on jo pitkään arvostellut Guggenheim-sopimusta huonona ja liian kalliina. Hän uskoo, että päätös on nyt lopullinen.

-Se on nyt haudattu. Ei se sieltä enää voi nousta, hän kommentoi keskiviikkona illansuussa STT:lle.

Sen sijaan Arhinmäki haluaisi panostaa suomalaistaiteilijoiden Guggenheimille vastineeksi suunnittelemaan Checkpoint Helsinki -hankkeeseen. Se toisi hänen mielestään uutta ja ajankohtaista taidetta esiin. Samalla kartutettaisiin kaupungin taidekokoelmia.

Checkpointissa olisi hänen mielestään semmoista ajattelua, jota nyt tarvitaan. Guggenheim olisi ollut ennemminkin kiertävien taidenäyttelyjen esittelytila.

-Toivon päätöksen olevan lähtökohtana sille, että lähdemme miettimään, miten me rakennamme ihan uudesta taiteesta Helsingille näkyvyyttä, hän pohti.

Arhinmäen mielestä on mielenkiintoista, että enemmistö vihreistä asettui hanketta vastaan aivan viime metreillä. Hän toivoo, että Helsingin kunnallispolitiikassa tällä voitaisiin rakentaa yhä enemmän punavihreää yhteistyötä.

-Yhteistyön ei aina tarvitse olla vihreiden ja kokoomuksen tai kokoomuksen ja sosiaalidemokraattien välistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme