Mainos
Mainos

Arvo Salosta Vuoden runoilija 2000

Arvo Salo on Suomen runoilijaliiton Vuoden runoilija 2000, Poeta Finlandiae. Runoilijaliitto kiittelee Saloa runoilijaksi, joka ottaa terävästi kantaa asioihin unohtamatta lyyrisyyttä ja taitoa. Vuoden runoilija julkistettiin tänään eli Aleksis Kiven päivänä Helsingissä.

Arvo Salo on kirjailija ja lehtimies. Hänen läpimurto- ja pääteoksensa on laulunäytelmä Lapualaisooppera.
Hänen läpimurto- ja pääteoksensa on laulunäytelmä Lapualaisooppera. Vuonna 1966 valmistuneesta näytelmästä tuli vuosikymmenen tunnus ja poliittisen teatterin nousun alkumerkki. Salo on kahteen otteeseen ollut SDP:n kansanedustajana, toisena opetusministerinä hän toimi vuosina 1982-83. Taiteilijaprofessorin arvonimen hän sai vuonna 1988.

Vuoden runoilijan valitsijat pitävät Saloa hyvänä esimerkkinä runoilijasta, joka pystyy vaikuttamaan yhteiskuntaan runon keinoin. "Hän on aatteen mies, myöskin runon aatteen, ihmistä ymmärtäen." Salo on kahdeksas Vuoden runoilija. Viime vuonna arvonimen sai Hannu Helin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme