Mainos
Mainos

Asiantuntija kokosi antiikin kansiin

Viikon kuluttua julkistetaan emeritusprofessori Paavo CastréninUusi antiikin historia, joka on ensimmäinen kansantajuinen yleisesitys koko antiikin historiasta suomen kielellä.

Kirja selvittelee esimerkiksi sitä, mitä Troijan sodassa oikeasti tapahtui, millainen naisen asema oli antiikin Kreikassa tai mitä myöhäisantiikki merkitsi eurooppalaiselle kulttuurille.

Liikkeelle lähdetään kreikkalaisen maailman pronssikaudesta ja matkataan läpi Kreikan kukoistuskauden unohtamatta politiikkaa, taloutta, tieteitä, kirjallisuutta ja taiteita. Rinnalla kulkee Italian ja Rooman kehitys primitiivisestä paimentolaisuudesta keisariajan loistoon ja häviöön asti.

Kirjassa oikaistaan myös useita antiikkia koskevia piintyneitä, virheellisiä käsityksiä.

Antiikin ajalla, jonka voidaan katsoa päättyneen vuoden 600 jKr. tienoilla, tarkoitetaan sekä Kreikan että Rooman valtakunnan pitkää historiaa. Uusi antiikin historia pyrkii esittämään Euroopan historian varhaisvaiheet kronologisessa järjestyksessä, ja erottamatta Kreikan ja Rooman historiaa toisistaan.

Paavo Castrén (s. 1938) on klassillisen filologian emeritusprofessori Helsingin yliopistossa ja maailman johtavia Pompeji-tutkijoita. Ansioitunut tieteen popularisoija on myös suosittu luennoitsija.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme