Mainos
Mainos

Astrid Lindgren -palkinto venezuelalaiselle kirjapankille

Voittoa tavoittelematon Banco del Libro -järjestö pyörittää muun muassa kirjojen vaihtokauppaa ja kustannusyhtiötä, joka julkaisee lastenkirjoja sekä rakentaa kirjastoja.

Tämänvuotisen Astrid Lindgren -muistopalkinnon saa venezuelalainen Banco del Libro -järjestö. Maailman suurin lasten- ja nuortenkirjallisuuden tunnustus on 540 000 euroa.

Banco del Libro on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on edistää lasten lukuharrastusta tuomalla kirjoja lasten ulottuville. Vuonna 1960 perustettu järjestö pyörittää muun muassa kirjojen vaihtokauppaa ja kustannusyhtiötä, joka julkaisee lastenkirjoja sekä rakentaa kirjastoja.

Tuomaristo kehui järjestöä innokkuudesta, ammattimaisuudesta, lasten lähelle menemisestä ja siitä, että sen toiminnasta puuttuu byrokraattisuus.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria luovuttaa palkinnon Banco del Libron edustalle 30. toukokuuta Tukholmassa.

Palkintoa tavoitteli 131 kirjailijaa 51 maasta. Suomesta ehdolla olivat Hannele Huovi, Kirsi Kunnas, Mauri Kunnas ja Irmelin Sandman Lilius.

(MTV3-STT-TT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme