Mainos
Mainos

Barbara Hendricksilla ylimääräinen konsertti Naantalissa

Naantalin Musiikkijuhlille saapuva maailmankuulu sopraano Barbara Hendricks joutuu antamaan ylimääräisensä jo ennen esiintymistään. Hänen ohjelmistossa oleva konserttinsa myytiin hetkessä loppuun, mutta tähti suostui laulamaan ohjelmansa myös toiseen kertaan.

Naantalin musiikkijuhlat, logo

Hän esittää mm. Brahmsin, Wolfin, Poulencin ja Straussin liedejä. Tänään alkava Naantalin Musiikkijuhlat on keskittynyt myös tänä kesänä pääasiassa kamarimusiikkiin. Kaikkiaan 24 konsertista koostuvassa ohjelmistossa on kuitenkin mukana myös solisti-, sinfonia-, kuoro- ja lastenkonsertteja. Juhlien odotetuimpia tapauksia on English Camber Orchestran debyytti Suomessa uuden taiteellisen johtajansa Ralf Gothonin kanssa. Sinfonia Lahti Osmo Vänskän johdolla puolestaan esittää Sibelius-tulkintojaan baritoni Jorma Hynnisen kanssa.

Tänä vuonna festivaalin uusia esiintyjiä ovat alttoviulisti Roberto Diaz, sopraano Anu Komsi sekä lauluyhtye Rajaton. Tuttuja Naantalin kävijöitä ovat mm. viulistit Miriam Fried, Elissa Lee-Koljonen, Elina Vähälä ja Mihaela Martin sekä sellistit Arto Noras, Frans Helmerson ja Marko Ylönen. Naantalin Musiikkijuhlien tiivis yhteistyö säveltäjä-kapellimestari Krzysztof Pendereckin kanssa jatkuu tänäkin kesänä. Penderecki saapuu johtamaan Tapiola Sinfoniettaa juhlien päätöskonserttiin 20. kesäkuuta.

Naantalissa julkistetaan myös Naantalin Musiikkijuhlien ja Finlandia Recordsin yhteistyönä tuottama levy, jossa ensimmäistä kertaa samalle äänitteelle on taltioitu Pendereckin kolme sellokonserttoa. Naantalin Musiikkijuhlat on purjehtinut viime vuodet todellisessa myötäisessä ainakin kuulijamääränsä suhteen. Kolmen viimeisen vuoden aika kävijämäärä on kasvanut 90 prosenttia. Viime vuonna festivaalilla oli yli 14 000 vierasta. Samaan uskotaan päästävän myös tänä kesänä. Juhlien budjetti on kuitenkin menestyksestä huolimatta pysynyt entisissä raameissaan eli hieman alle kolmessa miljoonassa markassa.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme