Mainos
Mainos

Barokki energiaa -palkinto Annamari Pölhölle

Barokki Energiaa -palkinto on kansainvälinen vanhan musiikin palkinto, joka jaetaan barokinajan musiikin esittämistä ja esille tuomista merkittävästi edistäneelle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle.

Vantaan Barokki -festivaaleilla jaettiin eilen Barokki energiaa -palkinto. Viidentuhannen euron palkinnon sai tänä vuonna cembalisti Annamari Pölhö.

Musiikin tohtori Annamari Pölhö toimii vanhan musiikin lehtorina Helsingin ammattikorkeakoulussa Stadiassa. Lisäksi hän opettaa Sibelius-akatemiassa ja soittaa freelance-muusikkona eri pienyhtyeissä ja orkestereissa.

Barokki Energiaa -palkinto on uusi kansainvälinen vanhan musiikin palkinto, joka jaetaan barokinajan musiikin esittämistä ja esille tuomista merkittävästi edistäneelle henkilölle, ryhmälle tai yhteisölle.

Palkinnon saajaa valittaessa kiinnitetään huomiota erityisesti autenttisuuteen pyrkimiseen esitystilanteissa, uraa uurtavaan työhön barokin ajan musiikin parissa ja barokin ajan musiikin tunnettuuden lisäämiseen. Palkinnon myöntää Vantaan Barokki.

Vantaan Energian jakaman palkinnon sai viime vuonna hollantilainen baritoni Peter Kooij.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme