Mainos
Mainos

Bassolaulaja Hannu Heikkilä kuollut

Suomen kansallisoopperassa pitkän uran tehnyt bassolaulaja Hannu Heikkilä kuoli kotonaan Hollolassa viime keskiviikkona. Heikkilä oli 79-vuotias. Hän oli syntynyt 23. lokakuuta 1922 Helsingissä.

Hannu Heikkilä aloitti opintonsa Heikki Teittisen johdolla ja teki opintomatkoja Kööpenhaminaan 1950-52, Wieniin 1953 ja -56 ja Milanoon 1959 ja -60. Hän aloitti Suomen kansallisoopperan solistina vuonna 1953 ja jatkoi uraansa vuoteen 1976 saakka.

Persoonallisen karaktääribasson omanneen laulajan keskeisiä rooleja olivat Figaron häiden Figaro, Cosi fan tutten Don Alfonso, Fidelion Rocco, Kohtalon voiman Isä Guardino, Faustin Mefisto ja Sevillan parturin Don Basilio.

Laulajanuransa lisäksi Heikkilä toimi monipuolisesti musiikin alueella muun muassa Kansallisoopperan hallintoneuvoston jäsenenä ja Sibelius-Akatemian oopperastudion opettajana sekä myöhemmin johtajana. Hän myös ohjasi oopperoita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme