Mainos
Mainos

Bestselleristit Oksanen ja Vuorinen yhteistyöhön

Sofi Oksanen ja Juha Vuorinen sanovat kyllästyneensä kustantamoiden pokkareiden väheksyntään ja julkaisevat Baby Jane ja Romaanikerjäläinen -pokkarinsa itse yhteiskampanjalla. Molempien ensipainokset ovat kymmenkertaiset tavallisiin pokkaripainoksiin verrattuna, mutta silti ne loppuivat sisäänostossa. Viikon lopussa valmistuvat uudet painokset nostavat molempien kirjojen painosmäärät peräti 55 000 kappaleeseen.

–Me uskomme että pokkareiden tekeminen on kannattavaa. Se on myös lukijan palvelua, pokkari on tällä hetkellä kuluttajaystävällisin ja edullisin kirjan käyttöliittymä, kympillä muun muassa marketeissa ja huoltamoilla teoksiaan myyvät Oksanen ja Vuorinen sanovat.

Kirjailijat löysivät toisensa, kun Vuorinen tarvitsi tietoa kirjojen ulkomaanmyynnistä ja Oksanen Suomen pokkarimarkkinoista. Oksanen on viime vuosien myydyin suomalaiskirjailija ulkomailla, ja Vuorinen on hallinnut Suomen pokkaritelineitä jo vuosia.

Vuorisen Diktaattori-kustantamo on tehnyt kymmeniä menestyspokkareita, joista tunnetuin on Juoppohullun päiväkirja. Vuorinen on julkaissut useita hyväntekeväisyyskirjoja, joiden tuotot on käytetty esimerkiksi huumeiden vastaiseen kampanjaan ja lastenkirjojen ostoon sairaaloihin ja SOS-lapsikyliin. Tänä vuonna Vuorinen hankkii lukemista Ensi- ja turvakotien liitolle sekä sairaaloihin ja laitoksiin, joissa on pitkäaikaisasukkaita.

Oksasen uusi Silberfeldt-kustantamo jatkaa julkaisemalla Puhdistus-romaanista taskukirjan ja tutkii vähälevikkisen, epäkannattavana pidetyn tai muista syistä paitsioon jääneen kirjallisuuden mahdollisuuksia päästä esiin.

Oksanen ja Vuorinen haluavat vaikuttaa itse myös kustannuspäätökseen, markkinointiin, jakeluun ja hintaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme