Mainos
Mainos

David-patsas puhdistumassa vuosikymmenten liasta

Maailmankuulu Michelangelon David-patsas on saanut kutreilleen kukkaseppeleen eilen vietetyn naisten päivän kunniaksi.

Miehisen ruumiillistuman täydellisyyttä edustava David on myös kuoriutumassa vuosikymmenten aikana sen päälle kertyneestä liasta ja pölystä. Kuukausien puhdistus ja korjaustyö alkaa olla loppuvaiheessaan, neljä kuukautta ennen sen valmistumisen 500-vuotisjuhlaa.

Firenzen Galleria Dell Academicassa seisovan patsaan puhdistamissa on toki vielä tehtävää, noin kaksikolmasosaa siitä on puhdistettu. Ennen työn aloittamista alan ammattilaiset kävivät akateemista kiistaa siitä, kuinka puhdistustyö olisi tehtävä patsasta vahingoittamatta.

Tehtävään valittiin lopulta Cinzia Parnogoni, joka käyttää työhön pääasiassa tislattua vettä sekä jonkin verran liuottimia puhdistaakseen satoja vuosia sitten marmoriin tarrautuneita mehiläisvahan laikkuja. Hän käyttää myös leikkausveitsen kaltaista instrumenttia poistaakseen sulfaattiläiskiä, joita aiemmat puhdistajat ovat patsaaseen jättäneet.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 09.03.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme