Mainos
Mainos

Elokuva-ala penää Suomeen kannustinrahastoa

Elokuva- ja peliala on koonnut voimansa saadakseen Suomeen kannustinrahaston, joka palauttaisi tuotantoyhtiöille osan kotimaassa kuvauksiin käytetyistä euroista. Alan mukaan kannustin houkuttelisi Suomeen ulkomaisia tuotantoja ja säilyttäisi kotimaisten elokuvien tekemistä omalla maaperällä.

Rahastosta palautettaisiin kuitteja vastaan vajaa kolmannes niistä euroista, jotka on kulutettu kuvauskohteessa.

- Kannustimia tarjotaan kaikissa niissä maissa, jotka kilpailevat meidän kanssamme ulkomaisista ja myös kotimaisista tuotannoista. Jopa Hollywood joutui vuonna 2009 perustamaan rahallisen houkuttimen, joka estää tuotantojen vuotamista muualle. Meidän on toimittava nyt tai ei koskaan, sanoo suomalaista audiovisuaalista tuotantoa edistävän Favexin toiminnanjohtaja Petra Theman.

Theman vetää iskuryhmää, joka vaalien alla vie puoluejohtajille ja eduskuntaryhmille viestiä menetetyistä miljoonista. Iskua tukee koko luova ala elokuvien tekijöistä pelimaailman osaajiin.

Vuoden kuluttua valmistuva suomalaisvetoinen Iron Sky on Themanin mukaan esimerkki isosta kansainvälisestä yhteistuotannosta, jonka kuvaukset menivät Saksaan ja Australiaan rahallisten houkuttimien vuoksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme