Mainos
Mainos

Elokuva-alan näyttelijät yhä vailla työehtosopimusta

Suomen näyttelijäliitto on aloittanut puolilta päivin elokuva-alaa koskevan työtaistelun. Jo aamusta alkanut sovittelu jatkuu silti edelleen piirisovittelija Esa Lonkan johdolla.

Kuva elokuvasta Rukajärven tie

Näyttelijäliiton ja Erityispalvelujen työnantajaliiton erimielisyydet koskevat palkkoja ja tekijänoikeuskysymyksiä. Lakko ei koske Ylen ja MTV3:n omaa tuotantoa, Tuotanto Oy Säihkyn tuotantoa eikä Salatut elämät tv-sarjan tuotantoa, sillä niissä on voimassa olevat työehtosopimukset. Myös mainoselokuvatuotanto on lakon ulkopuolella.

Elokuvatuotannon näyttelijät olivat jo toukokuussa viikon mittaisessa lakossa. Tuolloin lakossa mukana ollut Teatteri- ja mediatyöntekijät Teme ei osallistu tähän lakkoon, vaan uhkaa omilla yrityskohtaisilla lakoilla. Temen ensimmäinen lakkovaroitus koskee Kinotar Oy:tä. Lakko alkaa 15. kesäkuuta, ellei työehtosopimusta sitä ennen synny.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme