Mainos
Mainos

Elokuva ja taidekoulu saivat lastenkulttuurin valtionpalkinnot

Tämänvuotiset lastenkulttuurin 50 000 markan suuruiset valtionpalkinnot myönnettiin Poika ja ilves -elokuvan tekijöille ja arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastulle.

Poika ja ilves-elokuvan tekijöistä summan jakavat ohjaaja Raimo O. Niemi, tuottaja Hannu Tuomainen, ohjaaja-käsikirjoittaja Ville Suhonen ja kuvaaja Kari Sohlberg. Palkintolautakunnan mukaan he onnistuvat kuvaamaan elokuvassa lapsen ja eläimen läheisyyttä taiteellisesti ansiokkaasti ja herkästi. Lisäksi Poika ja ilves -elokuvan tekijät ovat tehneet työtä suomalaisen lasten- ja nuorten elokuvan hyväksi kansainvälisen vertailun kestävällä tavalla.

Lapinlahtelainen Lastu on vuodesta 1994 toiminut vapaa taidekoulu, yhdistyksen ylläpitämä oppilaitos ja toimintakeskus. Se tuottaa koulutuspalveluja ja opetusmateriaalia ympäristökasvatuksen ja koulutuksen alueilta. Koulun toiminnan perusta on lapsille suunnattu arkkitehtuurin perusopetus, jonka lisäksi se tarjoaa eri kouluasteille ja päiväkodeille kursseja ja työpajoja.

Palkintolautakunnan mielestä Lastu on toiminut tärkeänä opetussuunnitelmien ja toimintamallien luojana. Koulu on kehittynyt ideoivaksi ja aktiiviseksi lapsille suunnatun kulttuurin vaikuttajaksi, jonka merkitys yltää laajalle. Koulun yhteistyökumppanit ovat mm. opetushallitus ja ympäristöministeriö.

Taiteen keskustoimikunnan myöntämät tunnustukset luovutti kulttuuriministeri Suvi Lindén perjantaina Helsingissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot