Mainos
Mainos

Elokuvat vetäneet hyvin kesällä

Sinkkuelämää-tähdet juhlivat elokuvan ensi-iltaa Lontoossa 12. toukokuuta (Kuva: Gareth Cattermole/Getty Images)

Suomalaiset ovat käyneet tavallista ahkerammin elokuvissa tänä kesänä. Osittain se johtuu kosteista säistä, mutta myös siitä, että kesäkuukausina on ollut tarjolla paljon ensi-iltoja.

Suomalainen elokuvamaku tuntuu myötäilevän kansainvälistä makua, sillä myös meillä kesän kassamagneeteiksi ovat osoittautuneet kevyet viihde-elokuvat, kuten elokuvamusikaali Mamma Mia! ja romanttinen komedia Sinkkuelämää.

- Tämän tyyppiset elokuvat sopivat hyvin kesään. Sitten syksyllä meillä on tulossa paljon kotimaista tuotantoa ja draamaa, joka taas sopii syksyyn hyvin, sanoo Finnkinon ohjelmistosuunnittelija Maisa Juntunen.

Suomalaisten elokuvainnostus kiihtyi viikonloppuna entisestään, kun Yhdysvalloissa avausviikonloppuna elokuvahistoriaa tehnyt Batman-elokuva, sai meillä ensi-iltansa perjantaina.

Suomalaiset löytävät nykyään myös kesäpäivisin elokuvasaleihin. Batman veti porukkaa synkän salin siimekseen parhaaseen auringonottoaikaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme