Mainos
Mainos

Elokuvateattereiden digitointi nosti katsojaluvut - kotimainen vetää nyt

Elokuvateattereissa on myyty vuoden ensimmäisen puolen vuoden aikana yli 3,8 miljoonaa lippua. Kasvua edelliseen vuoteen on 12 prosenttia, arvioidaan Suomen Filmikamari ry:ssä. Kotimaisen elokuvan katsojaosuus on peräti 35 prosenttia.

- Elokuva-alalla veikkaillaan tälle vuodelle jopa 8 miljoonan katsojan rajapyykin saavuttamista, mikä olisi suurin vuotuinen katsojamäärä sitten VHS-kasettien läpimurron, sanoo Suomen Filmikamari ry:n toimitusjohtaja Tero Koistinen tiedotteessa.

Elokuvateattereiden katsojamäärä ei ole ylittänyt 8 miljoonaa sitten vuoden 1983, jolloin teattereissa kävi 9 miljoonaa katsojaa.

Yksi syy korkeisiin katsojamääriin on elokuvateattereiden digitointi, joka on auttanut lukuisia pieniä elokuvateattereita kasvattamaan katsojamääriään.

Katsotuin elokuva on Risto Räppääjä ja viileä Venla (298 313 katsojaa). Sen perässä seuraavat Varasto (191 892, kokonaiskatsojat 198 585), Nälkäpeli (189 208), Iron Sky (179 902) ja Mission: Impossible – Ghost Protocol (176 361).

Loppuvuonna kotimaisia elokuvia tulee ensi-iltaan ainakin 17.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme