Mainos
Mainos

Elokuvien ikärajat kohdillaan

Valtaosa suomalaisista pitää elokuville asetettuja ikärajoja sopivina.

Tilastokeskuksen ikärajatutkimuksessa noin 80 prosenttia 15 -74- vuotiaista suomalaisista oli tyytyväinen elokuvien ja muiden tallenteiden ikärajoihin yleisesti.

Vähiten valittamista oli 15- 20-vuotiaiden ikäluokalla, jonka osuus elokuvissa kävijöistä ja DVD- tallenteiden vuokraajista on suurin. Tästä ryhmästä noin 90 prosenttia piti ikärajoja sopivina.

Alle 7- vuotiaiden lasten vanhemmat olivat lähes yhtä tyytyväisiä, samoin teini-ikäisten lasten vanhemmat.

Kriittisimpiä olivat 51-74-vuotiaat, joista 72 prosentin mielestä ikärajat oli asetettu kohdalleen.

Valtion elokuvatarkastamon johtaja Matti Paloheimo pitää tulosta tarkastusviranomaisen kannalta hyvänä. Ikärajoja yleensä sopivina pitävien prosenttiosuus on noussut kahdessa vuodessa kahdeksalla prosenttiyksiköllä. Toisaalta tarkastamoon tuleva suora vanhempien palaute osoittaa, että varsinkin alle teini-ikäisten lasten vanhempien mukaan ikärajat eivät ole aina kohdillaan.

Suomalaisten mielestä ikärajojen valvonta elokuvateattereissa on heikentynyt 2000-luvun aikana. Kun vuonna 2002 noin 55 prosenttia elokuvissa käyneistä oli sitä mieltä, että ikärajoja valvottiin elokuvissa, nyt enää 44 prosenttia oli tätä mieltä.

Tutkimukseen haastateltiin 1400 15-74 -vuotiasta suomalaista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme